för den okunniges vetskap

Okunskapen om diabetes förföljer oss diabetiker vart man än befinner sig och det är alltid någon som har några välmenade råd att jag kanske inte borde...?, lightläsk är ingenting att rekomendera har jag hört..., smittar diabetes..?, fick du diabetes för att du åt för mycket socker...?Vad har du gjort för att få diabetes..?,hur skall jag undvika att få diabetes..? ja frågorna och komentarerna är många och det är något som jag hoppas lättar i samband med världsdiabetesdagen runt i landet och att diabetesföreningarna finns och informerar,informerar och åter informerar.

Rätt information behöver komma ut, det är SKILLNAD på typ 1 och typ 2 diabetes, därför kan jag förstå att kompisens släktings kusin behövde hålla en strikt kost och undvika allt onyttigt eftersom personen i fråga har TYP 2 DIABETES. Men jag som typ 1 diabetiker och innehavare utav snabbverkande insulin kan faktiskt unna mig saker ibland, bara jag har en planering över vad jag skall äta och när jag skall äta det. light läsk diskussionen håller jag inte längre eftersom det inte går folk får ha sina åsikter och jag mina i den frågan, jag har inte gjort något för attt få diabetes och det är verkligen inte någons fel att jag fick diabetes som diabetesförälder har jag förstått från min mamma att man ransakade sig själv utifrån och in men det finns ingenting som någon kunde gjort för att förhindra min diabetes. Och skulle det varit sockret jag åt undrar jag varför just jag skulle få sjukdomen? jag var fem år jag hade tusanimej inte hunnit äta så fruktansvärt mycket socker.

Så nu hoppas jag att vi är överens om diabetes typ 1, det var helt enkelt inget socker som gjorde denna sjukdomen mot mig, det var ingens fel att jag blev sjuk och absolut inte mitt eget, jag har koll på vad jag kan äta och inte äta därför behöver du som vän/annhörig/kurskamrat/träningskompis osv lägga dig i vad jag äter eller inte äter, jag lovar dig att jag har stenkoll. Man lär sig snabbt som diabetiker!

Varma Hälsningar

Diabetikern Linda :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0