Diabetesevent med Lilly, ungdiabetes, barndiabetesfonden och göteborgs diabetesförening

Oj vilken spännande dag det var, morgonen spenderades med Shiva på hundsimmet. haha det var lite roligt för jag vaknade upp och trodde jag skulle ha en lugn och härlig morgon, så sov till 9 och var inte så sugen på att gå upp när klockan var 9 men på grund utav blodsockret kan jag inte sova så mycket längre än till 9 så det var bara att stiga upp, som vanligt klappar jag om Shiva (hon är en RIKTIG sömtuta på morgonen!) och planerar att hoppa in i duchen, men bestämmer mig  för att fylla Shivas matskål först och då kommer jag på, det är ju hundsim idag kl 10, så det var bara att hoppa i mysbyxorna,koppla Shiva och springa ner till hundsimmet. TUR att jag inte missade den tiden för Shiva älskar att få simma på simmet och sedan efteråt får hon massage där och det är guld värt. Hon blir en jättehärlig hund och blir av med mycket energi!

Senare idag var det diabetesjobb som stundade för min del i göteborg, där  diabetesföretaget Lilly, UngDiabetes, göteborgs diabetesförening och barndiabetesfonden uppmärksammade världsdiabetes dagen. Dagen där började med lunch tillsammans med kollegan Anders på en restaurang i göteborg, sen begav vi oss gemensamnt till Världskultur museumet och fick ett bord tilldelat oss där vi kunde ha vårat ungdiabetes material. Sen klockan 16:00 kom vårdpersonalen och fick lyssna på föreläsningar. Sen var det dags för allmänheten att få ta del utav vad vi hade att erbjuda, den började med en paneldebatt där jag satt med tillsammans med två kollegor från ungdiabetes, Ragnar Hanås och radio "kändisen" Hanna Hellqvist. Vi hade fårågor om diabetes, fick prata,disskutera och få fram våra synpunkter på diabetesrelaterade ting. Det var skönt att ha Ragnar med som kunde bistå med en medecinska delen.

Sen fick vi lyssna på min kollega Anders som berättade om sin volentärresa i Afrika, coolt säger jag bara. Diabetiker kan också! Åka till ett ställe där rinnande vatten och elekticitet är en lyx skulle göra mig som diabetiker på ren svenska SKITRÄDD , men man skall ta sig an utmaningarna tror jag. It´s up to you dont limit your self!

Efter det förde Ragnar Hanås en föreläsning kring diabetes, riktigt intressant! Det var otroligt intressant att lyssna på "proffesionen" som bestod utav bland annat Peter Adolfsson, Jonny Ludvigsson och Ragnar Hanås dom hade många intressanta bitar att delge oss.

En sak som jag noterade och var väldigt glad över nu när jag sitter här hemma i min lilla lägenhet, det kom fram OTROLIGT mycket människor till mig som sa Hej Linda va kul att se dig!, jag skall erkänna att jag inte kände igen alla med en gång men när man pratar så kommer man ihåg, ja just det de va ju på den diabetesträffen eller de lägret. Jag har fått ett JÄTTESTORT kontaktnät utav min diabetes. Och jag är glad över varenda en jag lärt känna.











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0