Blodsockerdans!

Välkommen på blodsockerdans och boklansering av Älskade vampyr

Varje år drabbas 800 barn och deras familjer av diabetes typ 1 i Sverige. Ett antal som ökar. Den behandling som dessa barn måste genomleva är livslång och kräver ofta många insulininjektioner varje dag. I dag vet ingen hur man kan bota dem.

För att uppmärksamma att diabetes är en sjukdom som ökar hela tiden i hela världen, startade International Diabetes Federation (IDF) och WHO 1991 Världsdiabetesdagen den 14 november. Den 14 november 1891 föddes nämligen Frederick Banting, en av upptäckarna av insulin.

På Världsdiabetesdagen lanserar Gothia Personligt boken Älskade vampyr – om livet med ett barn med diabetes typ 1. I boken beskriver Ami, mamma till Egil, hur tillvaron ställs på ända för en svensk småbarnsfamilj när yngste sonen får en allvarlig diagnos: diabetes typ 1.

Författaren Ami Skånberg Dahlstedt är koreograf och dansare och har inför boklanseringen koreograferat "Blodsockerdans", som hon kommer att framföra vid lanseringen. Palle Dahlstedt, pappa, tonsättare och forskare har komponerat musik av ljud från blodsockermätare,pump och sprutor.

Det blir lansering i Stockholm på Världsdiabetesdagen den 14 november och i Göteborg den 21 november. Välkommen!

http://www.gothiaforlagblogg.com/2010/11/valkommen-pa-blodsockerdans-och.html 



Kommentarer
Postat av: Ami

Läs mer ur boken:

http://www.smakprov.se/smakprov/visa/9789172057470/partner/smakprov


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0