Nordisktmöte

Heej!

Jag hem ifrån det nordiskamötet med UngDiabetes i söndags men jag och blogg.se har inte varit vänner så det har inte gått att uppdatera förän idag. Länderna som deltog var norge, Finland och Sverige. Guud vad roligt och intressant det har varit!

Fredagen började med att jag tog mig till Stockholm med tåg, det var lite förseningar och istället för ett X2000 tåg blev det ett vanligt tåg pga att x2000 tåget var sönder.Men men det gick bra att åka ändå, hade ju till och med två säten för mig själv mohaha..

Väl framme i Stockholm upptäcker jag (som jag alltid gör) att jag är otroligt förvirrad och att Stockholm central är förstort för mig, men jag hittar till utgången och stannar på Pressbyrån för att köpa en "remsa" som Stockholmarna kallar det för, här i göteborg heter det bussbiljett och inget annat så blev lite förvirrad när pressbyråförsäljaren frågade med stark Stockholms acent "Äre en remsa du vill ha???". tydligen var det de haha..

Som tur var hittade jag bussen med en gång så jag landade säkert på våra konferensställe som var en båt, hur coolt som helst. Med en gång träffade jag mina nordiska kollegor och Rådet, dem hade anlänt tidigare än jag. Fredagen spenderade vi med att äta en god middag och så satt vi på en pub och småchattrade lite hela kvällen, det är såå roligt att vara på en middag med BARA diabetiker för i början på middagen så hör man "piiiiiiiiiiiiip från blodsockermätarna och alltid typ "fan jag är låg", "gah varför ligger jag så högt???, " oj har någon en nål att låna ut???" , "Ser din mätare ut så??", "ååå jag fick inte behålla den där mätaren, den är inte upphandlad i mitt landsting". Jaa detta är en helt vanlig konversation oss diabetiker emellan haha..

Lördagen började med möte, Alla länder fick presentera sitt lands ungdiabetes arbete, gud vad mycket inspiration man fick ifrån varandra. Norge som har kommit längst med "mottagnings formuläret" berättade att dem kommer gå ut i media i ett program som liknar vårat "Fråga doktorn". UngDiabetes Sverige kommer fortsätta med att vända sig till diabetessköterskorna som vi har kontakt med, vi har en diabetessköterska per mottagning i Sverige som kontaktperson som skall kunna sprida info om oss och ta del utav info från oss. Finland skall uppstarta sitt arbeta för ett mottagningsformulär.

Vi pratade också om ett projekt som ni snart kommer få ta del av, mycket mycket spännande!

Efter mötet på lördagen så gick vi på vasa museét, själv har jag aldrig varit där så det va riktigt spännande att se det stora skeppet, efter vasamuseét begav vi oss till en bastuflotte i Stockholm och badade bastu, vissa badade till och med i havet, tänk er själva, bada i en massa is iiiiiiiiiii, va kallt!

På kvällen blev det middag och en liten utgång.

Söndagen bestod utav möte och lunch, själv hade jag 4 timmar efter mötets avslutande att spendera i Stockholm, vilket jag spenderade genom att kika i affärer och mysa på ett Café!

Det har varit en rolig och givande helg, gud vad jag mår bra av att umgås med andra diabetiker, jag kontrollerar säkert blodsocker dubbelt så många gånger som hemma, inte en glömd insulindos för ALLA tar insulin.

Vi diskuterade även medlemsvärvning, Sverige har stora bekymmer med medlemsantalet som inte ökar, vi jobbar starkt med det i Sverige, det gäller att verkligen anstränga sig och öka informationen om diabetesföreningarna runt om i Sverige, tillsammans är vi ju starka.

Kram på er!



Jag och mina nordiska kollegor, våran ordförande Therese är bakom kameran.


Björn, Magnus, jag och Therese.



Båten vi bodde på, hur coolt som helst!!

//Linda

Kommentarer
Postat av: Nora

Åh, det låter ju hur roligt som helst! Spännande med nya projekt också!

2010-02-17 @ 11:04:39
URL: http://noragyll.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0