Fantastisk text

Text från diabetesfamilj.se, en helt fantastisk text som borde läsas flera gånger om!

7 700 x 50 x 12 x 4

2010-01-29 kl. 16:19 Anna Suchomel  

Vad står då dessa siffror för:

  1. Antalet barn- och ungdomar 0-18 år i Sverige som har diabetes

  2. Summan i kronor som varje familj bidrar med som månadsgivare i Barndiabetesfonden

  3. Antalet månader per år

  4. Varje familj känner tre personer som också vill bli månadsgivare i Barndiabetesfonden

Skeptikern kommer säga: Det finns inte en chans att alla familjer vill bli månadsgivare. Alldeles korrekt svarar vi. Men om hälften vill bli det, skulle det innebära mer pengar till Barndiabetesfonden än vad som samlades in under hela 2009. Det kommer också finnas familjer som vill bidra med mer än 50 kr/mån och som känner fler än tre personer som också vill bli månadsgivare.

Under 2009 fick Barndiabetesfonden in knappt 9 miljoner kronor vilket är nytt insamlingsrekord. Jämför den summan med 141 miljoner kronor som Barncancerfonden samlade in under 2008 - bokslutet för 2009 är inte klart än. Skillnaden är gigantisk. Nu säger vi inte att ni ska sluta stödja Barncancerfonden, tvärtom. De gör ett enormt arbete. För trettio år sedan var cancer hos barn i det närmaste obotlig. Idag överlever tre fjärdedelar av alla drabbade barn. Fortsätt att stödja Barncancerfonden, det gör vi på olika sätt.

Vi är också Världsföräldrar för UNICEF vilket innebär att vi bidrar med pengar varje månad. UNICEF gör ett viktigt arbete. Inte bara till ett enskilt utvalt barn - utan till alla barn över hela världen som behöver hjälp.

Den ena hjälpinsatsen behöver inte utesluta den andra. En av anledningarna till att engagemanget för barndiabetes är så mycket mindre kan vara okunskap om sjukdomen. Vi kommer därför jobba vidare med att försöka öka kunskapsnivån och förståelsen kring sjukdomen diabetes typ 1.

Skrivet av Anna Suchomel

 

Diabetes typ-1 är en autoimmun sjukdom vilket innebär att kroppens immunsystem angriper sina egna celler och utplånar dem. I detta fall betacellerna i bukspottkörteln som producerar insulin. Det finns inget botemedel, diabetes typ-1 växer inte bort, diabetes typ-1 är en livslång sjukdom och kamp för att förhindra komplikationer som hjärt- och kärlsjukdomar, njurskador, blindhet, nervskador, ledskador m.m. och en ständig kamp för att hålla sig vid liv.

Senast uppdaterad 2010-01-30 kl. 13:39

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0