Glömt insulin



Elev fick inte sitt insulin - kommunen klandras

Gällivare.

 

En elev i Gällivare kommun med diabetes fick inte sitt måltidsinsulin vid skollunchen. Det är andra gången som det drabbar samma elev. Skolhälsovården ombads efter Socialstyrelsens kritik inkomma med en redogörelse. Socialstyrelsen upptäckte att den handlingsplan som skolhälsovården tagit fram hade sådana brister att eleven "inte kan garanteras en trygg och säker behandling". Det är dock inte skolhälsovården som bär ansvar för misstaget, utan den berörda skolan. Därför kommer socialstyrelsen att lämna in en anmälan till skolinspektion som är tillsynsmyndighet för skolor.

Publicerad 2010-04-28 11:30
Ändrad 2010-04-28 11:30
Tipsa en vän Tipsa en vän Skriv ut Skriv ut Större textMindre text Textstorlek


Ännu en artikel som gör mig fruktansvärt mörkrädd, ínsulin är ju livsviktigt för tusan! Barn med diabetes är också barn som behöver hjälp och stöttning. Man kan absolut intelägga diabetesansvaret helt på ett barn, fy sjutton vad jobbigt att inte ha fått sitt insulin. Hoppas det händer något i den skolan som gör att situationen aldrig återkommer, kanske att en lärare har ansvaret varje dag? Då vet man att "idag är det tisdag och mitt ansvar att insulin och blodsocker tas" annars så tror jag att alla andra tror att varandra har koll och resultatet utav det blir att INGEN har koll istället. Suck vad förbannad man blir att sånt händer. Bättre diabetesvård i skolorna!

//Linda

Kommentarer
Postat av: Kailone

Hi there and nice greetings from Germany. I saw this really good site and thought to sign the guestbook. So keep up the good work - I already added the site to my personal favorites.

2011-05-09 @ 14:46:16
URL: http://kailone.blog24h.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0