Blodsocker i schack

extrem metoder, ja det kanske hjälper vad vet jag men jag själv tror inte på att man skall "överdriva" åt något håll när det gäller diabetesen. Att sluta äta kolhydrater skulle absolut inte fungera för mig (fick tips om det i en kommentar) har jag inte ätit en stabil lunch/middag som innehåller potatis,kött och sallad eller liknande så kan jag räkna att jag får en otrolig svängning neråt och får äta i alla fall, det är liksom för lite för mig, men kul att det fungerar för någon annan. Detta är ännu en tecken på hur inviduell den här sjukdomen är.

Räkna kolhydrater, det tror jag starkt kan fungera. Skulle behöva sätta mig in i det lite mera.

Att alldrig någonsin i hela världs historien äta något onyttigt tror jag faktiskt inte heller på, jag tror på en mindre bit och inte så ofta. Det är inte nyttigt för någon att vräka i sig godis/glass/kakor i mängder. Men jag måste tänka lite extra. Jag tar tex alltid bort pärlsockret på kanelbullen eftersom jag sticker så fruktansvärt på det annars. En liten sak som jag själv gör men som påverkar mina värden positivt.


Att hitta balansen och försöka sträva efter så bra värden som möjligt, ut och röra på sig, aktivera, planera och motivera det är mina målstolpar för att hålla diabetesen under kontroll.

//Linda





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0