fråga + svar insulin.se

Heej!

Hittade en sida som heter www.insulin.se, där fanns en frågespalt om diabetes typ 1, passa på att ställ din fråga!

Här är några utav dem publicerade fråga+ svaren.

MVH
Linda


Temat för maj-juni är typ 1-diabetes. Välkommen med din fråga. Valda frågor med svar publiceras här innan periodens slut.

Följande frågor är besvarade av: Dr Henrik Falhammar, Endokrinolog och Internmedicinare, Karolinska Institutet, Stockholm

Hur ska man som typ 1-diabetiker äta när man arbetar nattskift?

Svar:Du bör äta åtminstone någon gång under passet. Ta lite snabbverkande insulin före måltiden. Med en modern insulinregim, dvs med de moderna snabb- och langverkande insulinanalogerna alternativt med en insulinpump, är det numera lättare med skiftarbete jämfört med tidgare.

Tror du att typ 1-diabetes typ kommer att vara utrotat om 10 år?

Svar:Tyvärr tror jag inte det. Däremot tror jag att mer avancerad  teknik finns då att kontrollera och behandla typ 1 diabetes.

Vilken/vilka av följande behandlingsmetoder tror du är avgörande gällande att utrota diabetes?

Vaccin/annat läkemedel, Operation eller annan faktor

Svar:Svårt att säga, lovande metoder kan över en natt bli mindre lovande och vise versa. Om jag ska chansa tror jag att transplantationstekniken kommer att utveckas mest och sedan kanske vaccinering av individer med hög risk att utveckla typ 1- diabetes.

Har forskningen kommit på något sätt att bota typ 1-diabetes?

Svar:Transplantation kan "bota" typ 1-diabetes, i alla fall tillfälligtvis. Vaccination kanske kan förhindra utveckling av typ 1-diabetes i framtiden.

Fråga experten!

Just nu kan du ställa frågor om: Typ 1-diabetes

  • Förnamn *
  • Efternamn *
  • E-postadress *
  • Fråga till experten *
  • Skicka

Denna kontakttjänst tillhandahålls som en service och skall inte användas för rapportering av biverkningar. Om dina kommentarer gäller ditt personliga hälsotillstånd och därtill kopplade medicinska frågor bör du rådgöra med ditt vårdteam. Sanofi-aventis är angelägna om att skydda besökarnas personliga information. Din e-postadress och ditt e-postmeddelande kommer endast att användas för att svara på ditt meddelande. Vi kommer inte att skicka något oönskat material. I vissa fall kan det bli aktuellt att ta kontakt med frågeställaren för att kunna ställa kompletterande frågor. Uppgifterna behandlas naturligtvis konfidentiellt och inga fullständiga namn/personnummer behöver uppges. För mer information se ansvar och rättigheter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0